Чехия удължи днес извънредното положение в страната до 23 декември, тъй

...
Чехия удължи днес извънредното положение в страната до 23 декември, тъй
Коментари Харесай

Чехия удължи извънредното положение

Чехия удължи през днешния ден изключителното състояние в страната до 23 декември, защото броят на заразените с Covid-19 още веднъж стартира да нараства, предава " Франс прес ". Чешката република записва 6 402 нови случая в сряда, което е най-бързото повишаване на нови случаи от 19 ноември, като общият общ брой за страната от март насам е 563 333 случая и 9 226 смъртни случая.

„ Ако обстановката продължава да се утежнява, може да се наложи да затегнем още веднъж ограниченията в понеделник “, сподели министърът на опазването на здравето Ян Блатни пред кореспонденти.

Извънредното състояние улеснява вземането на решения за държавното управление по време на рецесия. Прага облекчи някои ограничавания преди седмица, когато отвори още веднъж заведения за хранене и питейни заведения, дребни магазини, музеи и галерии и подвигна ограничаването за събирания. Но пък съкрати работното време на заведенията за хранене, които би трябвало да затворят в 20:00 от сряда.

Министрите са подложени на атаки заради ограниченията, разказани от критиците като безредни, защото те постоянно не дават отговор на държавната петстепенна епидемиологична система, въведена през ноември. В сряда няколко заведения в страната се разпалиха против ограниченията, оставайки отворени след 20:00, макар риска от солидна санкция. 

Чешката република означи голям скок в случаите на Covid-19 по-рано през есента с ежедневни нараствания от към 15 000 случая и от този момент се бори да изглади кривата на напредък.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР